Selecteer een pagina

Je hebt een fantastisch idee en je weet dat het naadloos aansluit op de ontwikkelingen rondom energietransitie. En toch lukt het nog niet om een passende subsidie te vinden.

Wie met subsidies te maken heeft, zal dit dilemma vast herkennen. Ondanks, of misschien wel dankzij de enorme variatie aan (duurzaamheids)subsidies, is het lastig om een regeling te vinden die aansluit bij de speerpunten van jouw project. Een potje zonder deksel… hoe nu verder?

 De uitdaging van een passende regeling

Circonica Circular Energy B.V. kreeg deze uitdaging voor hun kiezen. Het bedrijf ontwikkelt samen met de Rijksuniversiteit Groningen een unieke, circulaire brandstofcel. Met deze brandstofcel kan zowel stroom als warmte opgewekt worden uit verschillende brandstoffen. Hierdoor kan de techniek een grote impact hebben op de verduurzaming van een breed gebied: van de transportsector tot de gebouwde omgeving. Dat is prettig voor de makers, maar het maakt het vinden van de juiste subsidie niet makkelijker. In hun zoektocht naar een passende subsidie kwam Circonica uiteindelijk bij Innovencio terecht.

Samen met onze consultant Joep van der Weijden besloot Circonica zich te richten op een verdere ontwikkeling van hun concept in de gebouwde omgeving. De brandstofcel gebruikt namelijk minder brandstof en stoot minder CO2 uit dan de huidige CV-ketel. Bovendien kan de cel zowel op aardgas als op waterstofgas of een mengeling van gassen functioneren. Dat maakt het concept uitermate geschikt voor de transitie naar aardgasloos wonen.

Geschat naar waarde!

Na deze toespitsing vroeg Innovencio voor Circonica subsidie aan via de tender TSE Gebouwde Omgeving. En met succes! De innovatie is naar waarde geschat met een nummer één ranking in een veld van 26 aanvragers. Als Innovencio zijn wij trots dat we Circonica en de Rijksuniversiteit Groningen met hun mooie project een stap verder hebben kunnen helpen. Wouter van Neerbos en Diederik Jaspers: van harte gefeliciteerd met deze beschikking!

Wil je meer lezen over deze mooie technologie? Lees het portfolio op onze website.

Heb jij ook een uniek project dat subsidie verdient, maar heb je nog geen passende regeling kunnen vinden? Onze Experts in Subsidies gaan deze uitdaging graag met jou aan. Neem contact met ons op voor een vrijblijvend persoonlijk subsidiegesprek.